Meny Stäng

10 misstag författare gör

10-misstag-010910 misstag författare gör är en lättläst bok där Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson med glimten i ögat delar med sig av egna och andras misstag i författarskapets djungel.

Undvik onödiga misstag

Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig. Under det gemensamma namnet ”Tre hattar” delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen. Vem av oss blev blåst på ersättningen för sin första bok? Vem tappade underbyxorna på väg till en intervju på bokmässan? Vem är sådan perfektionist att boken aldrig blir klar? Tillsammans har bokens författare 34 års erfarenhet från bokbranschen.

Sagt om boken (urval)

Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp.

BTJ häfte nr 24 2016  lektör Maria Nyman

Huvudrubriker som Lägger tid på fel saker och Är rädd för kritik ger fler än mig en spark i baken. För du får inte bara veta vad som är ett misstag utan också hur du kan åtgärda det. Rubrikerna är lockande vilket får mig att knappt kunna lägga min iPad ifrån mig.

Iréne S Räisänen på Skrivarsidan.nu

Alla tre är vana föreläsare som gillar att bjussa på sig själva, vilket även märks i boken som är personligt skriven. Jag gillar verkligen att man kan se vem som ger vilket ”misstag” eller tips.

Åsa Öhnell, barnboksförfattare

Det jag gillar mest med boken är att den är så konkret. Författarna delar med sig av lättfattliga exempel på sina egna och andras misstag. Det låter kanske inte så pedagogiskt att utgå från misstagen, alltså hur man inte ska göra, men oroa dig inte: boken är tvärtom mycket pedagogisk.

Jenny Forsberg

Köp eller låna boken nu

10 misstag författare gör ges ut i samband med ett seminarium med samma titel på Bokmässan 2016. Den finns som pappersbok och e-bok. Finns den inte redan på ditt bibliotek, be dem gärna att ta in den. Här kommer direktlänkar för köp: pappersbok Adlibris, pappersbok Bokus, e-bok Adlibris och e-bok Bokus.

tre-hattar-7334

Bild från Bokmässan 2016 när den första delen mötte publik för första gången. Från vänster Kristina Svensson, Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson. 

Vill du läsa utdrag ur boken innan du bestämmer dig? Följ taggen misstag för att läsa utdrag ur boken. Eller taggen 10 misstag författare gör för senaste nytt om boken.