Meny Stäng

Välkommen till dinbokdrom.se

Varmt välkommen!

Du har kommit till en sida som handlar om att förverkliga sina författardrömmar. Här blandas författarintervjuer med olika tips om allt från skrivprocessen till marknadsföring av böcker. Det finns också information om en rad med inspirerande handböcker.

Oberoende sajt sedan 2012

Den här sidan är oberoende, det vill säga det ligger inget större företag bakom. De företag som jag tipsar om är sådana jag själv använder, som kollegor tipsat om eller som jag är nyfiken på att prova av något skäl. Du är varmt välkommen att stötta sajten om du vill, olika vägar finns längre ner.

Startade som komplement till bok

Sidan dinbokdrom.se skapades 2012 inför releasen av handboken Förverkliga din bokdröm. Här publicerades extramaterial, utdrag ur boken, pressreleaser och uppföljningsintervjuer med medverkande i boken. Under ett par år bloggade båda författarna, Joanna Björkqvist och Kristina Svensson, regelbundet här. Syftet var att sprida information om egenutgivning och boken.

Sedan dess har Kristina Svensson fortsatt ge ut handböcker för författare och sajten handlar nu om samtliga titlar. Joanna Björkqvist tar uppdrag som redaktör och skrivlärare, läs mer om det på sajten med hennes namn.

Hur kan jag stötta sajten?

 • Prenumerera på nya inlägg – ju fler prenumeranter desto relevantare att skriva fler tips.
 • Tipsa andra om sajten. Dela länkar eller skicka nya författare hit.
 • Läs handböckerna. Låna dem på bibliotek eller köp egna exemplar. Varför inte ge bort ett exemplar eller två i present?
 • Det finns också möjlighet stötta sajten ekonomiskt genom en donation via paypal, patreon eller bankgiro nr 875-5373.
 • Anlita mig som föreläsare i sajtens ämnen.
 • I mån av tid ger jag personlig coaching baserat på dina förutsättningar.

2 kommentarer

 1. Anki Sehlstedt

  Hej!
  Jag har nu samlat alla mina erfarenheter, tankar och känslor från många års vårdande inom äldreomsorgen skrivna i prosaform. Önskar att ge ut dessa i bok med syfte att lyfta äldreomsorgen och inspirera andra att arbeta inom denna fina och vackra verksamhet. Men jag famlar i utgivning och förlag- vart kan mina skrifter ta väg från tanke till bok? Så tacksam för svar.
  Mvh Anki

  • Kristina Svensson

   Hej Anki och varmt välkommen hit till sajten Förverkliga din bokdröm!
   Först och främst, grattis till prestationen att ha skrivit en bok. Det är många som pratar om att skriva en bok men det är inte alla som fixar att faktiskt fullfölja projektet. Nästa steg är att publicera den och låta den möta läsare. Det finns flera vägar att välja på för din bok. Vad som är rätt för dig kan bara du bestämma men jag kan ge några tips på vägen.
   Det finns ett par olika huvudspår.
   1) Vända sig till ett företag som agerar riskkapitalist och står för utgivningen. Det vill säga ett traditionellt arbetade förlag. Det finns många sådana och bästa sättet att få napp är att vända sig till något som ger ut den typ av bok som du skrivit.
   2) Att själv starta eget förlag och kanske göra en del själv men att ta hjälp av olika experter längs vägen. Detta låter kanske lite övermäktigt vid första anblicken men det finns oerhört mycket hjälp att hitta på nätet. Dessutom handböcker och kurser (jag håller distanskurs för Vuxenskolan med start i november). Det är ungefär som att anlita hantverkare till olika delar av en husrenovering.
   3) Lämna manuset till ett företag som fungerar som totalentreprenör och sköter hela utgivningen. De kan kalla sig för hybridförlag, bokutgivningsföretag eller något annat. Då tar de hand om allt och du betalar bara. Hur mycket beror på vad som ingår i paketet.

   Alla alternativen har för- och nackdelar (se mer hur du skiljer dem åt). Ettan är populär då du slipper ta den ekonomiska risken men det kan ta mycket lång tid att hitta ett lämpligt förlag. Den tiden kan du istället lägga på att sälja boken till läsare, om du väljer alternativ två eller tre.

   Jag har bloggat en hel del om att välja samarbetspartner och olika utgivningsvägar (kika exempelvis under ämnet publicering). Samt skrivit ett par handböcker som finns på bibliotek om du vill kika på dem där först.
   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.