Meny Stäng

Handböcker för alla författare

Drömmer du om att hålla din egen bok i handen? Eller om ett liv som heltidsförfattare? Gratulerar, du har en rolig tid framför dig! För bästa start på författarlivet skaffa kunskap genom att läsa någon av de inspirerande och matnyttiga handböckerna som presenteras på den här sidan.

Är du debutant?

Viktigast är att skaffa uppslagsverket Författarboken som alla författare bör ha i bokhyllan. Den innehåller allt praktiskt. Är du helt ny som författare är det värt att även ta en titt på 10 misstag författare gör, så slipper du uppfinna hjulet igen. Vill du ha mer handfasta skrivtips är Din självbiografi ett bra val.

Är du yrkesförfattare?

Har du redan skrivit några böcker och siktar på ett liv som yrkesförfattare föreslår jag att du kompletterar Författarboken med marknadsföringskursen Nå ut med din bok. Även böckerna om att leva på sin kreativitet respektive samarbete är väl värda pengarna för dig som är, eller siktar på att bli, heltidsförfattare.

Författarboken – uppslagsverket för alla författare

Författarboken av Kristina Svensson är ett utmärkt uppslagsverk tack vare ett fylligt register och gediget innehåll. Boken innehåller det mesta av allt det praktiska en författare behöver veta inför författarlivet och fungerar lika bra om du gett ut 30 böcker eller filar på ditt första manus. Genom att väva in historiska exempel förklaras bokbranschen. Författarboken är faktaspäckad och innehåller intervjuer med olika experter. Den finns i flera upplagor.

Författarboken passar dig som

 • Vill ha ett komplett uppslagsverk till hands.
 • Vill förstå bokbranschen.
 • Vill veta för- och nackdelar med olika publiceringsvägar
 • Konkreta förslag på hur man går till väga för att skapa sig en författarkarriär

Nå ut med din bok – marknadsföring för författare

Nå ut med din bok tar vid där Författarboken slutar och ger ännu mer tips för att marknadsföra sina böcker på ett hållbart sätt. Boken är utformad med olika övningar. Utgiven 2018.

Nå ut med din bok passar dig som

 • Har skrivit en eller ett par böcker.
 • Vill nå ut med dina ord till läsare på riktigt.
 • Är chef över ditt författarskap.

Förverkliga din bokdröm – inspirerande om egenutgivning

Förverkliga din bokdröm från 2012 är skriven av Joanna Björkqvist och Kristina Svensson. Bokens styrka är att den bygger på 27 personers erfarenheter. Korta faktaavsnitt blandas med intressanta intervjuer. Fokus ligger på egenutgivning och att inspirera andra att förverkliga sina bokdrömmar.

Förverkliga din bokdröm passar dig som

 • Vill inspireras av hur andra författare gått till väga.
 • Vill bli peppad att ge ut ditt manus.
 • Vill ha en lättläst introduktion till egenutgivning.

10-serien från Tre hattar – lättlästa och konkreta tips

Tre hattar, det vill säga den rutinerade trion Kim M Kimselius, Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson, skriver en regnbåge med lättillgängliga tips för författare och andra kreativa yrken. Dessa böcker fokuserar på ett ämne i taget.

Beställ eller låna böckerna

Böckerna finns bland annat hos Bokus via dessa länkar

Böckerna kan också beställas genom alla bokhandlare eller lånas på många bibliotek. Finns inte rätt bok på ditt bibliotek, be dem att ta in den.

Varmt lycka till med att förverkliga din författardröm!

Hälsar

Kristina

1 kommentar

 1. Pingback: När boken hittar exakt rätt läsare i rätt tid | Förverkliga din bokdröm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.