Meny Stäng

Skrivarbloggens recension av Författarboken

Agneta M Lindh publicerade i juni 2015 en recension av #författarboken på sin sajt Skrivarbloggen. Året efter raderade hon hela sajten. Jag sparade texten och gjorde några skärmdumpar för att bevara synpunkterna. /Kristina

#författarboken : från idé till releasefest – handboken som ställer frågor.


Kristina Svensson, vetenskapskommunikatör och författare med erfarenhet av egenpublicering sedan 2010, kommer ut med #författarboken : från idé till releasefest på LITET Förlag. Tidigare i år har Kristina utkommit med guideboken Mitt Nice på Karavan förlag, och 2012 kom hon tillsammans med frilansjournalisten Joanna Björkqvist ut med Förverkliga din bokdröm. Med #författarboken går Kristina Svensson djupare in i publiceringsprocessen och tar dig med från ax till limpa.

Faktaspäckat med personlig touch.

#författarboken är handboken med personligtouch. Du får ta del av alla steg fram till release med en avslutande reflektion som påminner dig att gå igenom vad du lärt dig av din bokutgivning vare sig du blivit antagen till förlag eller gett ut din egen bok somindieförfattare, där du själv har kontrollen över skrivande och publicering.

Boken är en checklista för författare med korta texter om publiceringsprocessen på detaljnivå, allt från val av papper till den viktiga försäljningen. Faktatexten blandas med Kristinas egna erfarenheter och reflektioner över författandet och bokbranschen tillsammans med intervjuer med bland annat förläggare, författare, lektörer och skrivarcoacher.

#författarboken är späckad med fakta. Det betyder att det är mer en studiebok, än en läsa-rakt-igenom-bok, där du ger varje kapitel sin tid och skapar dig en överblick av din egen process och dina behov. Och som författaren påpekar, är delen om webbsidor och sociala medier färskvara, men du behöver börja någonstans och boken ger dig något att förhålla dig till för att ta ställning till hur du vill gå vidare.
Boken ställer frågorna du behöver svara på.
Kristina Svensson ställer de frågor du behöver ställa dig själv – och svara på. Du behöver veta vart du är på väg, ha en plan. Jag rekommenderar #författarhandboken därför att den får dig att tänka efter:

• Vad behöver jag göra för att komma i mål?
• Vad kan jag redan?
• Vad behöver jag lära mig?
• Ska jag ta hjälp och i så fall av vem?

#författarboken gör dig medveten om det digitalt sociala landskapet och hur viktig en författarplattform är, framför allt för dig som indieförfattare och egenpublicist, därför att du behöver skapa en relation med dina framtida läsare och ha försäljningskanaler förberedda för din bokrelease.

Jag rekommenderar #författarboken därför att den är matnyttig med extra allt. Det är en prisvärd handbok för den skull att du köper mer än Kristina Svenssons kunskap och erfarenheter, du köper tid. Och du köper din tid av en författare som lever som hon lär – det är trovärdigt.

Agneta M Lindh 2015-06-16
________________________________________
RÅD FRÅN #FÖRFATTARBOKEN
– Om du känner författaren du recenserar åt, tala om hur ni känner varandra, det gör texten trovärdig.
Sagt och gjort…
Kristina Svensson och jag lärde känna varandra på Twitter för över två år sedan och har varit i digital dialog sedan dess. Förra året testläste jag hennes
Strövtåg runt Antibes, och hon testläste min feelgood-roman om en svensk foodie i Provence. Provence, skrivande och foto är gemensamma nämnare.

Håll dig uppdaterad om Kristinas böcker på facebook och se samtidigt hur hon bygger sin författarplattform.
>> #författarboken
>> Strövtåg runt Antibes

Webbplats:
www.kristinasvensson.se
________________________________________
#författarboken / Författarboken (2015)
Kartonnage
Språk: Svenska
Antal sidor: 294
Utg.datum: 2015-06-15
Upplaga: 2
Förlag: LITET förlag
ISBN: 9789187548550