Currently browsing category

Tips för publicering

För att dina ord ska nå ut och bli lästa behöver de publiceras. I den digitala motsvarigheten till en byrålåda gör de ingen glad. Publicera boken kan du göra själv, med mer eller mindre hjälp längs vägen från olika företag som erbjuder tjänster inom bokutgivning. Eller via traditionella förlag. Oavsett vägval har du god hjälp av Författarboken längs vägen. Nedan kommer en del fallgropar, tips och inspiration längs vägen.

Konsten att nörda ner sig i valet av papper till boken

Rätt papper till rätt bok förhöjer läsvärdet, gör boken prisvärd och underlättar för alla att hantera. Det gäller att hitta rätt kompromiss mellan vikt, bulk, nyans och om det ska vara bestruket eller obestruket.

Ge ut din bok någon gång!

Skjut inte upp din författarkarriär. Börja bygga din läsekrets nu. Det gör du genom att låta dina manus nå ut till läsare.

När jag av misstag behandlade mina läsare som tjuvar

Ibland blir det helt fel även med de bästa intentioner, som när jag råkade sända ut signalen att jag inte litar på mina läsare. Det var särskilt dumt då jag predikar vikten av att behandla sina läsare väl. Denna läsning är särskilt för er som är på väg att ge ut en e-bok.

Sätt rätt pris(er) på din bok

Pris är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som kan hjälpa din bok att hitta sina läsare. Rätt pris beror bland annat på genre, läsare och format. Även andra faktorer spelar in, som ditt mål med boken, konkurrensen och om du är debutant eller har en etablerad läsekrets.

Välj format och tryck beroende på genre

Ljudbok, e-bok, print-on-demand eller tryckt upplaga. Det finns en hel del val att göra när själva manuset är klart. Vad som är rätt väg beror på dina och bokens förutsättningar. Exempelvis bokens genre och läsare samt din bostadssituation och ambitionsnivå med titeln.