Meny Stäng

Recensioner och läsarröster om Förverkliga din bokdröm

Här har vi samlat utdrag ur läsarröster för den första handboken Förverkliga din bokdröm. För övriga titlar finns ett urval omdömen under respektive bok.

Mariana Steinmetz

Jag vill rekommendera Förverkliga din bokdröm till alla som vill sluta drömma om att ge ut sin bok och istället göra drömmen till verklighet. Jag tycker att denna bok är helt suverän.

Katinka Bille

helt nödvändig för den som tänker ge ut en bok på eget förlag.

Susan Casserfelt

Susan Casserfelt har skrivit så här i en kommentar här på dinbokdrom.se.

Tack för en helt suverän bok. Jag hade aldrig lyckats ge ut min deckare ”Prästens lilla flicka” utan denna pärla. Rekommenderas som ett MÅSTE till alla som går i bokutgivartankar.

Peter Fowelin

Peter Fowelin rekommenerar boken på Dana förlags Facebooksida.

Jag vill tipsa om en verkligt användbar, lättläst och sympatisk bok…

Elisabeth Jönsson

Elisabeth Jönsson rekommenderar boken i sin blogg på Boktipset med dessa ord:

Den största behållningen för mig som läsare är att den inspiration jag får och den enorma skriv- och skaparglädje som författarna förmedlar.

Jenny Forsberg

Språkkonsulten Jenny Forsberg, själv författare till tre böcker, har blivit peppad av Förverkliga din bokdröm.

Som en bonus är boken skriven i en så företagsam och peppande anda att jag blir riktigt sugen på att ta tag i själva bokutgivningen – trots att jag egentligen mycket hellre vill ägna mig åt att skriva och marknadsföra böcker än att ge ut dem.

Läs hela recensionen hos Jenny Forsberg.

State Lycke

State Lycke berättar öppenhjärtligt om vilken betydelse boken hade för hans bok och hur den inspirerade honom till att tro att ingenting är omöjligt.

sprängfylld med viktiga praktiska tips och fakta som man som egenutgivare bör känna till. Att tänka på innan du anser att du skrivit klart, hur du marknadsför dig, vad du måste göra innan du ger ut boken, medan du ger ut boken och efter det att du gett ut boken. Uppfinn inte en lista på vad som behöver göras innan du har läst den här.

Karolina O

Signaturen Karolina O har satt kundbetyget 5 av 5 möjliga på Adlibris och recensionen/omdömet har rubriken Superinspirerad! Hon motiverar så här:

Jag sträckläste ”Förverkliga din bokdröm” och är nu superinspirerad att ge ut mina två manus.

HÄR hittar ni dessa ord (går tyvärr inte att läsa längre då Adlibris raderat boken).

Per Göran Ohlsson

Per Göran Ohlsson ger boken fyra stjärnor på Bokus.

Rekommenderas verkligen.

Anneli

Anneli, med bloggen Trying to follow my dreams, skriver och filar på sina manus och nu har hon läst Förverkliga din bokdröm:

Om man vill ge ut sin bok själv och därmed slippa allt som är jobbigt med att hitta förlag, vänta på svar från förlag och förmodligen få refuseringsbrev från förlag, är detta en ovärderlig bok. /…/ Jag tycker att det är en mycket personligt skriven bok som jag läste med glädje och vi får verkligen följa med i tankarna runt egenutgivning.

Hela blogginlägget finns HÄR.

Lina

Signaturen Lina ger boken fem stjärnor på Bokus.

…den kommer ge dig massor av bra tips, tankar och inspiration för att bli klar med ditt manus och själv ge ut din bok.

Laura Popa

Laura Popa som är författare, konstnär och förläggare på Adagio förlag samt kollega till oss i föreningen Egenutgivarna har läst Förverkliga din bokdröm och skriver så här i sin bokblogg Lauras bibliotek.

Boken är charmig och underhållande i sin enkelhet. Språket är okomplicerat och lättbegripligt. Den är en bra bok för alla som funderar på att ge ut en bok själv.

Mari Åberg

Denna bok är närmast att betrakta som en ny bibel för den som inte bara vill skriva utan också vill vara självständig från de stora förlagen och bestämma själv över sin slutgiltiga produkt.

Så skriver Mari Åberg som tillsammans med sin man Stefan startat förlaget Andra rum. Läs vidare vad Mari skriver om Förverkliga din bokdröm.

Kathinka Lindhe

Kathinka Linde blandar ros och ris.

Mycket handfasta och bra råd ges. Man får veta allt om ISBN-nummer och tryck och till och med lite goda råd om utgivning av e-böcker och ljudböcker. Men jag tycker nog att författarna är lite väl ”hejiga” i sitt tilltal. Allt verkar så lätt.

Bosse Lidén

Bosse Lidén har noga läst Förverkliga din bokdröm och hoppas att biblioteken köper in den:

I denna handbok med både träffsäker titel och ett lockande omslag blir man som läsare varmt personligt mottagen. /…/ En bra balans i texten mellan ren fakta och personliga reflektioner höjer attraktionen och läsupplevelsen. Med en äkta känsla redovisas egna missar och slutsatser för att undvika fällorna igen. Precis när man som läsare börjar tvivla på om detta är rätt väg att gå lyfts det på en trevligare sten och eventuella orosmoln spricker upp på läshimlen. /…/ Steg för steg lotsas läsaren från start till mål med handfasta råd för att lyckas med sitt skrivprojekt. Författarduon har levt upp till sina mål i förordet att ge läsaren kunskap och inspiration. /…/ Hoppas verkligen att alla kommunbibliotek i landet inser att detta är en bok som ska finnas i beståndet.

Hela recensionen finns att läsa HÄR.

Ingela Nilsson

Ingela Nilsson som skrivit boken Holger på hummerfiske rekommenderar boken till alla debutanter. Så här skrev hon i Egenutgivarnas slutna Facebookgrupp (vi har fått lov att publicera det här).

Drog med mig några förkylningsbacillusker från mässan, som däckade mig totalt :(men inte värre än att jag kunde ligga i sängen och läsa Kristina Svenssons och Joanna Björkqvists fantastiska bok Förverkliga din bokdröm. Boken har gett mig många aha-upplevelser, råd, hopp och massor av bekräftelse. Mycket lärorikt att läsa om alla egenutgivares processer och framförallt hur dom på ett generöst och ödmjukt sätt delade med sig av sina erfarenheter i bokskrivandet. Jag skulle behövt boken under mitt intensiva letande efter olika kunskaper i samband med att min barnbok var färdigskriven, men bättre sent än aldrig. Jag tar bl a med mig att processen fortsätter, även om boken är tryckt och ute på försäljningsturné: ”En bok är inte klar bara för att den är färdigskriven och utgiven. Den lever vidare genom sina läsare”. En mycket lärorik handbok för debutanter (och till alla andra som behöver en energikick). KANON!

Signaturen KÖ ger boken fyra stjärnor på Bokus.

Bok ger dig dom där tipsen om ”grejorna” du själv aldrig skulle ha kommit på.

Anna Granström

Anna Granström, som i augusti 2012 debuterade med sin roman Halva min Måne, och som är en av de 25 egenutgivarkollegor vi intervjuar i Förverkliga din bokdröm har läst och recenserat. Hon skriver bland annat:

Den här boken önskar jag att jag hade läst innan jag gav ut Halva min Måne. Det mesta hade jag koll på eller fick hjälp med, men det finns helt klart saker jag hade gjort annorlunda om jag vetat bättre. Boken kan hjälpa till att undvika flera missar och hjälpa till att öka försäljningen.

Recensionen i sin helhet kan ni läsa HÄR.

Hanna Lans

Hanna Lans, som skrivit Som någon annan bäddar och intervjuas i två av kapitlen i Förverkliga din bokdröm, har också läst och tycker att:

Styrkan i boken ligger i att så många egenutgivare så generöst delar med sig av sina egna erfarenheter. På så sätt vänder den sig mer till dem som ännu inte gjort slag i saken. /…/ Det är lättläst, välskrivet och intressant.

Hela texten kan läsas HÄR.

Shu-Chin Hysing, Kristina Nilsson och Lisa Rodebrand

Shu-Chin Hysing, Kristina Nilsson och Lisa Rodebrand, som tillsammans läser Förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet, fick i uppdrag att skriva en fiktiv marknadsplan för en valfri bok. De valde Förverkliga din bokdröm och här kommer några av deras tankar och slutsatser i lite lösryckt form:

En inspirerande och lättsam handbok för den som vill göra det själv. Produkten fyller ett tydligt behov hos en tydlig målgrupp. Inspirationsbok med feel-goodkänsla. Skrivande som folkrörelse. Utnyttja författarnas höga mediepotential och skapa ”egenutgivarnas Camilla Läckberg”.

Mer om marknadsplanen finns att läsa HÄR.

Helena Dahlstrand

Helena Dahlstrand, som tillsammans med sin man driver Duo Dito förlag, medverkar i vår bok och nu har hon läst Förverkliga din bokdröm.

Kan bara säga att jag önskar att denna guldgruva med råd och tips fanns när vi startade vårt Duo Dito förlag 2010! Tänk så mycket tid jag skulle ha sparat …

Dessa ord och några till hittar du HÄR.

Tanja Dianova

Tanja Dianova är en av de 25 egenutgivare vi intervjuar i boken. Nu har hon läst och recenserat:

Jag tycker att boken har bra struktur, texterna är lätta att läsa och förstå, och alla exempel är mycket tydliga.

Hela blogginlägget kan läsas HÄR.

Jonas Herrlin

Jonas Herrlin, BTJ (tidigare Bibliotekstjänst), skriver i BTJ-häfte 2013:03:

Förverkliga din bokdröm ger de steg för steg handfasta råd om utgivningsprocessen av en egenhändigt skriven bok. Det handlar om allt – från det att texten är skriven tills boken ligger färdig. Andra författare som gett ut på egen hand intervjuas och berättar om sina erfarenheter. Boken är lättillgängligt resonerande och ett bra komplement till alla skrivarhandböcker som fokuserar på skrivprocessen och mindre på vad som händer sedan. De sociala mediernas betydelse i marknadsföringsprocessen får särskild belysning.

Lena Holmander

Lena Holmander är mitt inne i läsningen och skriver så här i ett inlägg, som vi fått lov att publicera, på Egenutgivarnas slutna FB-grupp:

Boken ’Förverkliga din bokdröm’ är verkligen jättebra. Jag lusläser den nu. Har fått så många bra och konkreta råd. Härligt att läsa om olika sorters människor som skriver och ger ut själva och så generöst delar med sig av sina erfarenheter. Det ger en känsla av att ’kan de så borde jag också kunna’. Stärker självförtroendet. TACK!

Saknas dina ord om boken i listan?

Har du läst och skrivit om Förverkliga din bokdröm men saknas? Kontakta oss så lägger vi till dig. Driver du en bokblogg och är intresserad av ett recensionsexemplar? Hör av dig.

1 kommentar

  1. Pingback: Ego-boost! - Tomatsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.