Handböcker för alla författare

Drömmer du om att hålla din egen bok i handen? Om ett liv som författare? Gratulerar, du har en rolig tid framför dig! För bästa start på författarlivet skaffa kunskap genom att läsa någon av de inspirerande handböckerna Förverkliga din bokdrömFörfattarboken eller en bok ur 10-serien av den rutinerade trion Tre hattar. 

Författarboken – uppslagsverk för alla författare

Författarboken av Kristina Svensson är ett utmärkt uppslagsverk tack vare ett fylligt register och gediget innehåll. Boken innehåller det mesta av allt det praktiska en författare behöver veta inför författarlivet och fungerar lika bra om du gett ut 30 böcker eller filar på ditt första manus. Genom att väva in historiska exempel förklaras bokbranschen. Författarboken är faktaspäckad och innehåller intervjuer med olika experter. Den senaste upplagan är utgiven 2017.

Författarboken passar dig som

  • Vill ha ett uppslagsverk för att kunna slå upp begrepp.
  • Vill förstå bokbranschen bättre.
  • Vill veta för- och nackdelar med olika publiceringsvägar.
  • Vill ha många tips för att nå ut med dina ord.

Förverkliga din bokdröm – inspirerande om egenutgivning

Förverkliga din bokdröm från 2012 är skriven av Joanna Björkqvist och Kristina Svensson. Bokens styrka är att den bygger på 27 personers erfarenheter. Korta faktaavsnitt blandas med intressanta intervjuer. Fokus ligger på egenutgivning och att inspirera andra att förverkliga sina bokdrömmar.

Förverkliga din bokdröm passar dig som

  • Vill inspireras av hur andra författare gått till väga.
  • Vill bli peppad att ge ut ditt manus.
  • Vill ha en lättläst introduktion till egenutgivning.

10-serien från Tre hattar – lättlästa och konkreta tips

Tre hattar, det vill säga den rutinerade trion Kim M Kimselius, Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson, skriver en serie med böcker som innehåller lättillgängliga tips för författare och andra kreativa yrken. Första delen 10 misstag författare gör kom ut 2016, andra delen 10 tips för att leva på din kreativitet 2017 och planering pågår för del tre och fyra med utgivning 2018 respektive 2019. Dessa böcker fokuserar på ett ämne i taget och är utmärkta komplement till någon av de andra handböckerna som författarna skrivit.

  • Den röda 10 misstag författare (2016) passar dig som är relativt ny som författare och vill undvika kostsamma misstag som andra redan har gjort. Uppfinn inte hjulet igen!
  • Den lila 10 tips för att leva på din kreativitet  (2017) passar alla som vill ta sitt skrivande från hobby till yrke – utan att bränna ut sig på vägen.

Beställ eller låna böckerna

Böckerna finns bland annat hos Bokus via dessa länkar

Böckerna kan också beställas genom alla bokhandlare eller lånas på många bibliotek.

Följ Facebook-sidorna för mer info

Varmt lycka till med att förverkliga din författardröm!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *