Meny Stäng

Bokomslag, kritik, titel – kollegor berättar

När vi bestämde oss för att skriva boken Förverkliga din bokdröm var det till stor del för att vi båda gjort olika val längs bokutgivningsprocessen när det gällde våra debutböcker. Samtidigt strömmade frågor till föreningen Egenutgivarna in och även om det var kul med stor respons på webbsajten tog det mycket tid att svara på alla frågor.

Vi beslöt oss därför att samla alla våra egna erfarenheter i en bok, så potentiella egenutgivare kunde se hur vi två gjort och också få veta om vi var nöjda med resultaten av våra beslut eller om vi faktiskt skulle gjort saker och ting annorlunda idag då vi har facit i hand.

Även om vi två sitter på en del kunskap och har lärt en och annan nyttig läxa längs vägen insåg vi snabbt att boken skulle bli ännu bättre om vi kunde locka kollegor att vara med och berätta om sina specifika upplevelser, tankar och erfarenheter när det gäller deras olika bokutgivningar. Det skulle ge boken en bredd och ett djup som den annars hade saknat.

Det var härligt lätt att få kollegor att ställa upp på intervjuer och via mejl skickades frågor som sedan besvarades. Eftersom vi är spridda över landet var mejl ett utmärkt sätt att hålla arbetet igång.

De flesta visste redan från början vilket område de ville dela med sig av. Det kunde handla om hur det känns att få tuff kritik, det envisa arbetet med att få ett bokomslag som man tänkt sig, vikten av korrekturläsning, hur man kan marknadsföra både sig och sin bok via sociala medier eller hur man kommer på en slagkraftig titel.

25 egenutgivande författare medverkar i boken och alla intervjuer resulterade i inte mindre än 31 intressanta reportage som vävts in i bokens kapitel. En lista på alla medverkande finns ovan och en sak är fullständigt glasklar:

Förverkliga din bokdröm hade aldrig blivit så bra, bred och inspirerande som den är utan alla dessa generösa kollegor som delat med sig av sina erfarenheter och tips.

Allt för att ännu fler ska kunna förverkliga sin bokdröm.

Publicerad iArbetsprocess "Förverkliga din bokdröm"

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.