Meny Stäng

Petra Jankov Picha har förändrat attityder

Petra Jankov Picha berättar i Förverkliga din bokdröm att hon gav ut Att flaskmata för att hon saknade information om flaskmatning.   

Har det skett något med attityden runt flaskmatning i Sverige?

fototillbokmassanDet går sakta. Vi märker att det finns en öppnare attityd kring flaskmatning men sånt här går i vågor. Forskningsrapporter och tidningsartiklar påverkar mer än vi tror. Vi märkte ett uppsving för frågan i höstas när Riksdagen debatterade kring reklam för modersmjölksersättning och det talades om ersättning som ett fullvärdigt komplement till bröstmjölk på ett sätt som det aldrig gjorts tidigare.
Tyvärr så är fortfarande informationen kring ersättning mycket bristfällig. Där finns det massor kvar att göra.

Vad har boken inneburit för dig?

Den har gjort mig till ännu mer feminist och fått mig ännu mer intresserad av feministiska frågor. Varje kvinnas rätt att bestämma över sin egen kropp till exempel och jag blir fortfarande lika upprörd när jag hör om kvinnor som blivit övertalade att amma mot sin vilja, som när jag hör kvinnor som blir övertalade att sluta amma sina barn för att de passerat en viss ålder.

Har du tagit dig an något nytt ämne?

Jag har testat att ge ut en bok med glömda ord, men den har inte riktigt fått samma genomslagskraft men var mycket rolig att göra.

Om du skulle ge ut Att flaskmata idag, är det något du skulle gjort annorlunda?

Jag hade faktiskt ändrat titeln och döpt den till Flaskmatningsboken eller Allt om flaskmatning eller något liknande. Det tog ganska lång tid innan den dök upp i sökmotorerna när man sökte på flaskmatning och relaterat kring det. Jag hade också försökt få klart e-boken tidigare. Det tog alldeles för lång tid.

Annars hade jag inte gjort någonting annorlunda.

Tack Petra för dessa intressanta reflektioner och lycka till med arbetet att öka kännedomen om flaskmatning.  

Publicerad iFörfattare berättar

Mer läsning

1 kommentar

  1. Pingback: Att förändra attityder | Att flaskmata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.