Meny Stäng

Positiva tongångar om egenutgivning

Idag finns ett mycket spännande och intressant blogginlägg [borta] på Adlibrisbloggen. Fredrik har spanat in en trend som är värd att uppmärksamma och som involverar Förverkliga din bokdröm.

Han skriver att en allt större del av Adlibris utbud är egenutgivning och att det bara för ett par år sedan ansågs lite skämmigt att ge ut sin bok själv. Han konstaterar att en bok som inte kom ut på ett etablerat förlag inte räknades så sent som för ett par år sedan.

Den inställningen har förändrats den senaste tiden och det märker vi inte minst i Egenutgivarna – föreningen för alla som ger ut böcker. Där finns en stolthet över att vi ger ut våra böcker själva och det är en härlig känsla.

Fredrik menar att det numera är ett tecken på initiativkraft att ge ut sina böcker själv och det är mycket positiv läsning för oss i branschen, för det är ju så vi själva gärna vill se det hela.

Adlibris är med sina miljontals titlar Sveriges största nätbokhandel och nu ser Fredrik ett tydligt trendbrott i lagerhyllorna. Det är nämligen så att det i år kommit ut fler böcker om hur man ger ut och säljer böcker själv än det har kommit traditionella skrivarhandböcker. Det tar han som det slutgiltiga beviset för att egenutgivning blivit fullt accepterat och när han räknar upp fem titlar på temat finns vår bok Förverkliga din bokdröm med på listan.

Det tycker vi är fantastiskt roligt!

Publicerad ii media, Nyheter

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.