Meny Stäng

PostNord gör bokförsäljning till en förlustaffär

Fy sjutton vad syrak jag är på PostNord just nu. Det är jag väl inte direkt ensam om men ändå. De kaffepengar vi skulle fått på försäljning av enstaka exemplar av Förverkliga din bokdröm går upp i rök när PostNord inte levererar böckerna. För det är nämligen bara när böckerna levereras som vi författare får betalt. PostNord däremot har redan tagit betalt när böckerna läggs på lådan.

Hade det inte varit för att jag vill ge läsare möjlighet att läsa boken kunde jag eldat upp resten av exemplaren, istället för att fortsätta att lägga dem en och en i PostNords låda och hoppas att någon brevbärare vid något tillfälle kanske skulle kunna tänkas leverera boken till adressen som står på framsidan av bubbelkuvertet.

Ber om ursäkt till er som beställt Förverkliga din bokdröm via Bokus

Jag kanske borde börja med att be så mycket om ursäkt till er som beställt Förverkliga din bokdröm via Bokus under hösten, men ännu inte sett röken av någon bok. Jag har skickat boken samma dag, eller dagen efter, att jag fått beställningen från Bokus. Sedan har jag skickat en ny när Bokus hört av sig och efterlyst boken. Men böckerna kommer visst aldrig fram.

Nu har jag skrivit ut fraktsedlar och ska gå och lämna in ett paket med två böcker hos ett Schenker-ombud så får vi se hur det går. Fördelen är att när jag använder Schenker betalar Bokus frakten så skulle även Schenker slarva bort böckerna så betalar jag åtminstone inte för förfrankerade bubbelpåsar.

Sedan vore det trevligare om böckerna kom fram så att de läsare som väntat i evigheter äntligen kan få sitt exemplar (förutsatt att böckerna inte försvinner på väg från Bokus då…). Dessutom vore det inte så dumt att kunna ta betalt för dem. Detta är tredje gången jag skickar böckerna och även om styckpriset för trycket av dem inte var särskilt högt finns det roligare saker att göra med dem.

Jag vågar inte anförtro PostNord dyr presentbok

Mina erfarenheter av att skicka Förverkliga din bokdröm till Bokus gör att jag inte vågar anförtro PostNord den nya presentboken Från ljugarbänken i Täby.  Jag har precis fått hem en liten hög av denna tunga och dyra bok och funderar över hur jag rent praktiskt ska distribuera mina exemplar av böckerna till läsarna. Huvuddelen av upplagan går vi andra vägar men jag har några stycken hemma.

Jag tror att jag måste leverera böckerna för hand. Det kan gå hyfsat då den aktuella boken antagligen mest kommer att sälja till personer som bor i Täby, och därför blir transporterna hanterbara. Men det är sagolikt irriterande att behöva lägga sin tid på detta på grund av att PostNord inte klarar av att göra det som är deras kärnverksamhet: att leverera platta kuvert i brevlådor.

ljugarbanken-7632

Publicerad idebatt

Mer läsning

2 kommentarer

  1. Eva-Lena B

    Så himla irriterande. Det verkar som om PostNord krånglar på alla möjliga poster, om man säger så. Privat har jag märkt att posten kommer fel väldigt ofta sedan de tog över och att försändelser är i mycket sämre skick. Hoppas att de skärper sig rejält, men det lär väl ta tid att fixa så stora problem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.