Meny Stäng

Varför valde ni Stjärndistribution?

Alla som trycker upp en upplaga av sin bok måste förvara och skicka den på något sätt. Om man inte vill eller kan lagra och packa sina böcker själv är en distributör användbar. Det finns i princip två att välja mellan, klassiska Förlagssystem och utmanaren Stjärndistribution.

Joanna Björkqvist använder Förlagssystem till sin debutbok. Hon skickar 30 böcker i taget till dem och får betalt när de har sålt dem. Hon är nöjd med Förlagssystem så varför valde vi Stjärndistribution till Förverkliga din bokdröm? Av tre skäl:

  1. En kollega som använt båda rekommenderade Stjärndistribution. Anledningen är framför allt att Stjärndistribution erbjuder bättre försäljningsstatistik. Förlagssystem erbjuder en tjänst de kallar för Distribution Bas för små förlag och där ingår ingen statistik alls.
  2. Det var möjligt att skicka en lastpall med böcker direkt från tryckeriet till Stjärndistribution. Denna frakt ingick i tryckpriset och därmed sparade vi in dyra frakter av mindre kvantiteter av böcker.  (I gengäld betalar vi hyra för pallplatsen men slipper å tredje sidan lagra böckerna hemma).
  3. Vi räknade ut att om vi sålde mer än 180 böcker per år skulle Stjärndistribution vara billigare än Förlagssystem för oss. Detta gällde då våra kvantiteter och med vårt f-pris så vi rekommenderar att du gör egna beräkningar. Förlagssystem tar 20% av f-priset rakt av medan Sjärndistribution har en prislista på flera sidor. Orsaken är inte att skrämma bort kunder utan att priset för distribution ska ligga på ungefär samma nivå oavsett om det är en billig pocketbok eller dyr presentbok.

Oavsett vilken distributör man väljer är det en ganska stor andel av priset som försvinner iväg till en mellanhand. Vi föredrar därför att distribuera själva om det går. Exempelvis cyklade Kristina i veckan till tidningen Skrivas redaktion med en ryggsäck full med böcker till deras webbshop.

Beställ gärna boken från dem eller direkt från oss.

Publicerad iArbetsprocess "Förverkliga din bokdröm", Tips

Mer läsning

1 kommentar

  1. Pingback: Maria Bielke von Sydow anlitade Stevali och Stjärndistribution

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.