Meny Stäng

Bokrecension: Glasverandan

Romaner som utspelar sig i bokbranschen eller där författare förekommer – vore inte det kul att skapa en lista med sådana? I så fall ska Glasverandan vara med eftersom där finns både förläggare, bokrecensent, författare och människor med författardrömmar med.

Jag har ingen bokblogg (och inga planer på att starta en) men har under sommaren skrivit ett par korta åsikter om några böcker på Goodreads. Upptäckte att man kan klippa in hela recensionen i ett blogginlägg och därmed återanvända sin text. Fiffigt tyckte jag och gör härmed det.

Min recension från Goodreads

Glasverandan (Vera Stanhope, #5)Glasverandan by Ann Cleeves

My rating: 4 of 5 stars
Orsaken till att jag vände på Glasverandan var att jag letade efter den del i Shetland-serien som just gått på tv (för de delade på avsnitten så att jag inte fick reda på vem som var mördaren). När ögonen föll på ”människor med författardrömmar samlats för att tillsammans inspireras till att skriva” var det givet att boken helt enkelt måste följa med mig hem.

Därefter har det faktiskt tagit mig ovanligt lång tid för att avsluta den, jag brukar läsa ut Ann Cleeves böcker direkt. Men jag tror att det mer beror på att jag velat avnjuta den långsamt, än på att boken varit seg. Det är en klassisk brittisk deckare av det snitt jag gillar. Att den utspelar sig i utkanten av bokbranschen ger den en extra dimension. Rekommenderas till alla läsare som gillar brittiska deckare och drömmer författardrömmar.

View all my reviews

Publicerad iBlandade författartips

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.