Meny Stäng

Vill du vara ambassadör för ”Nå ut med din bok”?

Idag efterlyser jag dig som vill vara ambassadör för Nå ut med din bok. Det vill säga läsa boken och (förutsatt att du gillar den) tipsa andra författare om den. Jag tänker särskilt på dig som har kontakt med aspirerande författare via skrivarkurser, coachning eller liknande. Du kanske jobbar som lektör eller förläggare? Eller driver en författartipsinriktad pod eller blogg? Vill du ha ett exemplar av boken för påseende?

Om du inte känner att du passar i ovanstående, men gärna vill vara en läsarambassadör ändå finns det fler alternativ. Exempelvis något av dessa.

  • Att du tipsar om boken när du träffar författare som letar marknadsföringsidéer.
  • Skriver ett omdöme om boken på Goodreads.
  • Postar en rad om boken på din blogg, pod eller sociala medier.
  • Ger boken ett betyg på Bokus.
  • Eller Boktipset.

Skicka en rad till mig om varför du vill bli läsarambassadör, din adress samt om du vill ha boken som pappersbok eller e-bok (jag sticker inte under stol med att jag blir gladare om du säger e-bok). Jag förbehåller mig rätten att sortera bland inkomna förfrågningar och prioritera genuina läsare. Mejla mig gärna en länk efteråt till vad du skrivit om boken så att jag kan citera dig. (Givetvis är du välkommen att lämna ett omdöme om boken även om du lånat den på bibliotek eller köpt den :-)).

Det är alltid rätt tid att skicka recensionsexemplar

Varför kommer jag med detta erbjudande nu, och inte i somras? Jag hade givetvis tänkt att jag skulle göra det tidigare. Jag köpte en imponerande hög med frankerade kuvert för att skicka alla tänkta recensionsexemplar. Det är bara det att jag aldrig fick några tryckta böcker att lägga i…

För att backa lite så valde jag att ge ut Nå ut med din bok som print on demand via Publit. Jag gillar Publits tjänst där boken lagras digitalt och trycks först när den beställs. Detta är perfekt för mig som är mycket på resande fot, vilket gör att jag har svårt att hantera tryckta upplagor. Men nackdelen är att det kostar en hel del att skicka ut recensionsexemplar. Varje tryckt exemplar av Nå ut med din bok kostar mig 96,46 kr (varav trycket är 42,46 kr – Publits fraktavtal är inte särdeles bra).

Detta gör att många mikroförlag kompletterar Publits tjänst med att trycka en mindre upplaga på ett vanligt tryckeri. Det är från den upplagan som man skickar ut recensionsexemplar. Så var också min plan. Men det strulade med tryckeriet. Jag har anlitat dem tidigare och då var servicen perfekt men nu var det knackigare. För att göra en lång historia kort så fick jag tillbaka pengarna jag hade betalat till tryckeriet (dock ej de extrakostnader som jag hade i samband med detta försök). Allt detta strul gjorde att jag helt tappade sugen.

Nu har jag varit och hälsat på solen i Frankrike vilket gjort mig peppad att ta tag i min författarkarriär igen, inklusive lanseringen av Nå ut med din bok. Jag publicerade den lagom till Författarförbundet hade marknadsföringskväll vilket var bra så tillvida att boken blev tillgänglig för läsare så fort som möjligt. Sedan var det en smula hektiskt då. Det är det förresten nu också. Annars vore det roligt att planera fler kurser…

PS! Jag har tyvärr inga tryckta exemplar av boken hemma så jag kan ej skicka signerade exemplar. Finns det ett stort intresse av signerade exemplar, eller av en uppsättning för kursändamål så kanske jag överväger att göra ett nytt försök att trycka en upplaga. Tills vidare skickar jag enstaka ex via Publit.

Publicerad irecension

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.