Meny Stäng

FAQ: Är det lönt att lägga upp min bok i Bokinfo?

– Är det lönt att lägga upp min bok i Bokinfo?
– Vill du att din bok ska vara möjlig att beställa i Sverige?
Om du vill att din tryckta bok ska vara möjlig att beställa genom bokhandeln så registrerar du den i Bokinfo.

Bokinfo är kopplingen mellan förlag och bokhandel

Bokinfo är en databas som fungerar som en länk mel­lan förlag och bokhandlare. Det kostar några hundra­lappar att registrera din bok i Bokinfo, men en bok som inte finns där är i princip osynlig, så du bör göra det. Du som har ett eget förlag eller anlitar Publit kan enkelt själv teckna avtal med Bokinfo. Anlitar du ett bokutgivningsföretag så sköter de registreringen åt dig.

Det är en fördel att ha egen inloggning till Bokinfo. Det ger dig möjlighet att uppdatera din information och se till att den är riktigt fyllig. Du kan när som helst logga in och lägga till om boken har fått fina recensioner i media.

Diskutabelt värde för e-böcker

Det kostar i dagsläget 375 kronor inklusive moms att registrera en bok per ISBN. Det betyder att ifall du ger ut ditt verk i flera format betalar du flera gånger. Det är i dagsläget av tveksamt värde att registrera digitala böcker i Bokinfo. En del förlag, som Lind & Co, avstår därför från att registrera sina digitala böcker enligt Boktugg. Om Lind & Co avstår finns det ingen anledning för dig som liten aktör att göra annorlunda.

Ju mer info ju bättre i Bokinfo

På Bokinfos webbsajt lägger du in all information om boken: bokomslag, titel, katalogtext, pris, släppdatum, recensionsdatum och metadata. Ju mer specifik information du lägger in, ju bättre är det då det ökar sannolikheten för att boken hittar sina läsare.

Majoriteten av nätbokhandlarna tar in boken i sitt sortiment inom något eller några dygn från att du registrerat den i Bokinfo. Bokus brukar vara snabbare än vad Adlibris är. Distribuerar du din bok själv måste du skicka ett exemplar av din bok till Bokinfo, så att det kan kontrolleras att det du skrivit om boken är sant.

Bokinfo som tidigare hette Bokrondellen ägs av Bonnierförlagen, Förlagssystem, Natur och Kultur och Norstedts Förlagsgrupp. Informationen i den här texten är hämtad från Förverkliga din bokdröm och Författarboken.

Publicerad iFAQ, Tips för publicering

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.