Meny Stäng

Eva Holmquist bytte bokomslag

Eva Holmquist berättar i Förverkliga din bokdröm att hon tog hjälp av proffs för att formge sin bok Kedjor känns bara när du rör dig. Nu har Eva gett ut uppföljaren och vi är nyfikna på om hon gjorde något annorlunda? 

kedjor_omslag_andra_upplaganTog du hjälp med samma saker?

Nej, det gjorde jag inte. För Kedjor känns bara när du rör dig anlitade jag en lektör, men med uppföljaren Det är inte så lätt som du tror och den första boken i serien Vailao, Förlora för att vinna, arbetade jag istället med många provläsare och korrekturläsare. Layouten la jag ut den här gången också, men det var Annika Bengtsson Grim Förlag som gjorde det arbetet den här gången p.g.a. att den jag arbetade med första gången hade inte möjlighet att ta uppdraget. Den här gången arbetade jag också med en illustratör som gjorde omslagen åt mig för att få en tydligare science fiction / fantasy känsla i omslagen.

Framsida_DÄISLSDTDu har bytt bokomslag på en bok, varför då?

Det var många som tyckte om omslaget till Kedjor känns bara när du rör dig, men jag upptäckte att den gav fel signaler om vilken typ av bok den var. Därför ville jag ha ett omslag som tydligare signalerade genre och typ av bok för uppföljaren. Den blev sedan så bra att jag bestämde mig för att göra om omslaget till Kedjor känns bara när du rör dig så att du ser att de är delar av samma serie.

(Det förra bokomslaget som nämndes i boken/reds anm).

Vad är ditt bästa tips till den som vill ha sin bok utgiven?

framsida_ffavSkriv en berättelse som du brinner för och bry dig inte om vad som anses trendigt. Din passion kommer att lysa igenom.

Hur marknadsför du dina böcker?

Mycket via facebook och min blogg. Sen deltar jag i olika aktiviteter som litterär after work, mässor, science fiction och fantasy kongresser etc. Med senaste boken har jag inte hunnit marknadsföra så mycket ännu. Jag får ta tag i det lite senare i vår när jag har mer tid.

Eva 2 131208

Tack Eva för denna intressanta uppdatering och lycka till med den nya rymdserien.  

Publicerad iFörfattare berättar

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.