#författarbokens förlag i konkurs

Hej alla läsare,

Idag fick jag besked från förlaget som står som utgivare av #författarboken att förlaget är på väg i konkurs. Några timmar senare var boken bortplockad från Bokus sortiment. #författarboken går därför ej att beställa längre, men kan fortfarande lånas på bibliotek och köpas begagnad.

#författarboken behövs mer än någonsin

För mig är det här ett tungt besked på flera sätt. Boken har hjälpt många författare och fått så bra recensioner (exempel i bilden nedan) att jag tycker att det är tråkigt att boken inte kommer att vara tillgänglig på samma sätt i fortsättningen. Bokbranschen är inne i en svajig period och det bästa vapnet för en författare är att beväpna sig med kunskap.
forfattarboken-25-oktober-kronbladethanna

Ekonomiskt bakslag för mig

Sedan innebär konkursen ett ekonomiskt bakslag för min del då jag ännu inte fått min del av intäkterna för bokförsäljning av boken 2015-2016. Boken är utgiven i ett hybridupplägg som betyder att jag respektive förlagets ägare bekostade olika delar av utgivningen och sedan skulle vi dela intäkterna 70-30 med 70% till mig. Det besked jag fått är att mina innestående pengar är borta.

Edit: 20 november 2016

Förtydligande: jag läste meddelandet från förlaget lite för snabbt. Förlaget är inte försatt i konkurs (ännu), det är en åtgärd som övervägs. De finansiella frågorna är därmed heller inte avgjorda. Jag återkommer i senare inlägg om mina lärdomar och tips till andra samt om/när #författarboken blir tillgänglig för köp.

Edit januari 2017: De detaljer som är kända två månader senare redovisade här.

Mer läsning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.