Meny Stäng

Kims favoriter i ”10 tips för att leva på din kreativitet”

Boken 10 tips för att leva på din kreativitet är ett samarbete mellan Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson i serien Tre hattar. I tre inlägg presenterar vi vad arbetet med boken gett oss. Först ut är Kim M Kimselius.

Vad gav arbetet med boken dig?

Att skriva 10 tips för att leva på din kreativitet var något av det roligaste jag har gjort. Att samarbeta med två så rutinerade kollegor, där allting flyter på av sig själv, det är få förunnat, men något jag önskar andra kunde få uppleva.

Vilken av kollegornas texter rekommenderar du andra att läsa?

Kristinas text om att livet är som ett Vasalopp tyckte jag väldigt mycket om, men även texten om hunden. Jag tycker om hur det vanliga livet knyts ihop med det kreativa, och visar på hur det faktiskt är möjligt att ta steget, bara man bestämmer sig och har planerat noga i förväg.

Lennarts text som berörde mig mest är faktiskt den hans fru, Matilda, skrev. Jag vet ju vad min make, Jan, får gå igenom eftersom han har levt med mig och mitt författarskap i 20 år. Men jag har aldrig hört hans inre röst, och det var lite som att höra den när jag läste Matildas text. Tänkvärt, eftersom många ibland tar för givet att deras andra hälft ska ställa upp för dem, utan att inse vad det verkligen innebär för dem.

Vad har du för planer i sommar?

I sommar ska jag skriva klart två böcker, pussa på min nya valp, Kiara, och hålla fyra helgskrivarkurser. Med andra ord är det ingen ledig tid inplanerad i sommar. Däremot är jag förtjust i mikropauser. Jag bor i paradiset. Det är bara att slå sig ned på någon av alla utplacerade bänkar, njuta av fågelsången, smeka katterna eller hundarna, se grödorna gro och bara vara. Då är livet som allra bäst, då släpper jag alla krav och bara är.

Edit (tillägg): Du hittar10 tips för att leva på din kreativitet hos Bokus respektive Adlibris.

Publicerad iFörfattare berättar

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.