Meny Stäng

Prisutdelningar är också milstolpar

En av förra årets mest kommenterade inlägg var en lista med milstolpar i en författarkarriär. Det var en hel del läsare som kände igen sig i listan som innehåller båda positiva och mindre roliga händelser i ett författarliv. Många svarade i olika Facebookgrupper att de hade klarat av mellan tjugo och trettio av milstolparna.

Mari Åberg tipsar om prisgalor

En av bloggens läsare, Mari Åberg, tipsade mig om några trevliga punkter som jag borde lägga till. Nämligen dessa.

  • Bli kontaktad av Myndigheten för tillgängliga medier om talbok.
  • Arrangera sin första releasefest.
  • Bli nominerad till pris.
  • Komma till final i större tävling.
  • Gå på gala.
  • Vinna pris.

Mari Åberg vet vad hon talar om. Hon har varit i final i Stora Ljudbokspriset, det som i år heter Storytel Awards. Hon berättar att det var en upplevelse att klä upp sig, gå på gala och träffa andra författare och deras inläsare.

Finalisterna Mari Åberg med inläsaren Katarina Lundgren-Hugg på Stora Ljudbokspriset.

Röstning i Storytel Awards pågår

Tack Mari för tipset! På tal om Storytel Awards pågår omröstning just nu. När jag bläddrar bland de titlar som går att rösta på till årets pris ser jag flera kollegor jag känner. Gröna fingrar sökes av Annika Estassy är exempelvis med. Den titeln var jag på releasen av och boken ligger någonstans i en att-läsa-hög. Det gör också Ylvas bok av Maria Gustavsson. En annan trevlig författare jag träffat i verkligheten.

I spänningskategorin hittar jag bland andra Lars Wilderängs Höstregn och Susan Casserfelts I betraktarens öga. I kategorin barn finner jag AC Collins Maja och jullovsmysteriet. Inte helt lätt att välja vem jag ska rösta på när jag känner flera författare i en del kategorier. Ett roligt problem. Det verkar gå att rösta en gång per kategori och IP-nummer. Kanske kan jag sprida ut mina röster. Vi har fram till 20 januari 2019 på oss.

Jag önskar alla nominerade till årets pris lycka till och hoppas förstås att just de jag känner kommer till final och får gå på gala.

På temat med prisutdelningar och galor vill jag runda av genom att tipsa om en intressant text från i höstas på Boktugg. Följ med Johannes Pinter bakom kulisserna på nominering till Augustpriset.

Publicerad iLivet som författare

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.