Meny Stäng

Tips: webbsajterna som inspirerar

Det bästa med en faktabok är att författaren/na har arbetat igenom materialet så att boken förklarar ämnet från ax till limpa. Nackdelen är att en tryckt bok är just tryckt vid en viss tidpunkt. Därför är bloggar ett utmärkt komplement för att ständigt lära sig mer om ämnet och hålla koll på nyheter. Här kommer ett par bloggar som jag gillar och läser mer eller mindre regelbundet.

The Creative Penn

Joanna Penn är en idol för många svenska indieförfattare, kanske för att hon öppenhjärtligt delar med sig av både misstag och framgångar. Hon började med 2000 osålda böcker i ett garage. Sex år senare kunde hon lägga till New York Times and USA Today bestselling author på visitkortet.

Hon har bland annat gett ut böcker om att mark­nadsföra böcker och entreprenörskap för författare. I sin podcast intervjuar hon olika indieförfattare. Detta är en bra startsida med många länkar.

Kristine Kathryn Rusch

Kristine Kathryn Ruschs långa, välskrivna och initierade bloggserier om bok­branschen rekommenderas varmt. Visserligen har de ett amerikanskt perspektiv men det finns mycket i dem som är värt att ta till sig.

Är du det minsta intresserad av hur dina ord ska nå ut till läsare ska du ta dig tid att läsa hennes serie om Discoverability. Den finns också som bok.

JA Konrath

Söker du långa och emellanåt småroliga blogginlägg styr stegen mot The newbie’s guide to publishing. JA Konrath är inte längre någon nybörjare och har gått från att predika egen­utgivningens fördelar till att i hätska ordalag attackera de som försvarar gamla arbetssätt med inkonsekventa argument. Emellanåt är han riktigt underhållande, emellanåt bara långrandig.

Boktugg

Boktugg är just nu den bästa svenska sajten för nyheter om bokbranschen. Den är relativt nystartad och drivs av HOI förlag.

Dean Wesley Smith

Dean Wesley Smith är gift med Rusch som jag lovordade ovan. På hans sajt avlivas det myter om förlagsbranschen på löpande band.

The Passive Guy

The Passive Guy är advokat och egenutgivare. Hans blogg kan vara ett bra ställe att börja på eftersom han bevakar och delar det bästa från flera andra sajter.

Catherine Caffinated

Astronaut, författare och smal är tre saker som irländskan Catherine Howard aspirerar på. Tills dess skriver hon och ger ut sina böcker själv. Här är en samlingssida med allt hon skrivit om egenutgivning.

Andra sajter?

Har jag missat någon bra källa till uppdaterad information? Vilka är dina favoritsajter? Skriv gärna en kommentar med dina favoriter.

PS! Jag skriver själv med oregelbundna mellanrum artiklar om bokutgivning och angränsande ämnen på kristinasvensson.se.

Publicerad iTips

Mer läsning

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.