Meny Stäng

Anitha Östlund har många strängar på sin lyra

Anitha Östlund berättar i Förverkliga din bokdröm om varför hon gillar att skriva noveller – detta långt innan noveller blev på modet. Vad har hänt sedan den intervjun gjordes?   

IMG_1596När det hände hade jag öppnat flera egna företag och skrev varje dag en så kallad Skrivpuff. Det är en kort novell, krönika eller dikt som de i gruppen får kommentera.

Jag jobbade då, och jobbar idag som plåtslagarassistent, trädgårdshjälp och städerska. Dessemellan skriver jag, eller rättare sagt redigerar på manuset med stort M.

Skrivpuffarna har ersatts av en daglig början, även det en kort text, som jag sedan lägger ut på min blogg och låter mina läsare fortsätta på. Hittills har det blivit över femhundra börjor, och ibland får jag läsa vad mina läsare skrivit för fortsättning.

Skrivtid under kvällar och vintertid

Skrivtiden hittar jag sena nätter när resten av familjen sover, eller som nu vintertid då mina företag lunkar på lite saktare och lämnar möjlighet att stanna hemma vid datorn.

I framtiden planerar jag att ge ut en e-bok med alla börjor, och några fler e-böcker jag sett det finns behov av.

En skrivarkurs är inplanerad. Denna gång över en helgweekend. I vinter har jag gått både kurs i social media och bokbranschkunskap.  Jag resonerar som så, att man alltid lär sig något bra från varje ställe. Ungefär som med faktaböcker. Det jag tycker är intressant plockar jag ut och sätter in i pärmar.

Just nu håller jag på att bygga upp en ny hemsida som heter anitha-ostlund-meijer.se. Det ska bli en till mig och en till min man som även han är egenföretagare, och den som fått upp mig på taken. WordPress har många snygga teman som man kan göra mycket med utan att vara kunnig i html och allt vad det heter.

Redigeringen av manuset har tagit tid. För lång enligt mig. Men sommaren 2013 jobbade jag massor med mina företag och hann inte göra något annat. Nu tragglar jag med manuset och ska skicka in det till redaktör så fort jag känner mig nöjd. Sedan ska det iväg till olika förlag som redan sagt okej till att titta på det. När det är gjort tänker jag skriva ett filmmanus som är baserat på boken.

Naturligtvis har jag funderat på egenutgivning, men jag vill testa hur det jag skrivit tas emot av förlagen.

Tack Kristina för att jag fick vara med.

Tack själv Anitha, mycket intressant att följa er som var med i boken på era nya äventyr. Lycka till både med taken och skrivandet!

Publicerad iFörfattare berättar

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.