Meny Stäng

Kategori: bokbranschen

Vi författare verkar inte isolerade från omgivningen utan i ett sammanhang. Vårt sammanhang, bokbranschen, är under konstant utveckling. Den digitala samhällsomvandlingen förändrar hur våra verk konsumeras, distribueras och lagras. Detta gör att nya företag dyker upp medan andra försvinner. Den stora pandemin 2020-2021 ökade förändringstakten.

Bokbranschens förändring påverkar författare

Bokbranschen är en av sajtens nyare rubriker. Här kommenterar jag artiklar jag läst och skissa på vart framtiden är på väg samt hur författare bäst kan rusta sig för denna framtid. För jag är övertygad om att skapande består och konsumtion av verk består. Däremot ändras det en hel del i mellanleden.

Den korta versionen är att författare som fokuserar på att skapa verk och att ha en direktkontakt med sina läsare är framtidssäkrad. Vill du veta mer, botanisera bland inläggen nedan.

Äntligen är den evighetslånga bokrean över!

Bokrean är över för i år och i denna text analyserar jag mina erfarenheter. Bäst var att min titel parkerade många veckor på topplistan över mest sålda böcker i sin kategorin. Men jag är ändå mest lättad över att bokrean är slut.

Året då alla skrev en bok – sammanfattning av 2020

pocketbok

2020 var året då fler människor tog tag i bokdrömmen och skrev den där självbiografin med inspiration från denna sajt. Andra corona-effekter var att fler lyssnade på böcker och vi fick digitala bokmässor. I denna sammanfattning tittar jag på effekter för olika delar av bokbranschen samt vad som varit mest poppis på sajten i år. God avslutning på året!

Är det bokhandeln som ryker under Coronakrisen?

Digitaliseringen av bokbranschen tar jätteskutt på grund av covid-19 pandemin. Den fysiska bokhandeln hör till de delar som tar störst stryk. Butiker stänger temporärt eller för gott runt om i västvärlden. Vad kan vi som författare och bokälskare göra?

Alla snackar om Corona och ingen köper böcker

Jag spår att våren blir skakig i bokbranschen men att intäkterna generellt går ner. Värst drabbas den traditionella delen av branschen. Författare hanterar situationen bäst genom att fokusera på att skriva fler verk. Läsa går förstås också bra.