Meny Stäng

Skaffat en fransk hatt till Tre hattar

Det är mycket att göra som författare. Inte nog med att man ska skriva böcker och berätta för världen att de existerar – uppgifter som är mer än nog  – men det är ändå bara början… Det finns en massa annat man ska knôka in i dygnet också: sortera kvitton, läsa andra författares böcker för att förkovra sig och träna andra kroppsdelar än sittfläsket.

I sommar har jag ägnat mig åt en helt annan arbetsuppgift (också). Jag har varit på jakt efter en hatt. Inte vilken hatt som helst utan en som matchar loggan för Tre hattar.

Tre hattar = inspirerande handböcker för kreativa

Tre hattar är varumärket som Kim M KimseliusKristina Svensson och Lennart Guldbrandsson
använder för en serie med lättfattliga och inspirerande handböcker för författare (och andra kreativa). Första delen 10 misstag författare gör kom ut 2016, 10 tips för att leva på din kreativitet 2017 och vi har fler planerade.

Loggan består som en händelse av tre hattar. Den gjorde Lennart till första boken. Han valde en svart hög hatt till sig själv för att han hade en sådan. Kim bad att få en brun cowboy-modell för hon gillar sin. Undertecknad sa att jag skulle ordna en färgstark slokhatt som komplement. Enkelt att säga men när vi skulle föreläsa ihop som Tre hattar på förra årets Bokmässa hade jag ännu inte skaffat min hatt. Som tur var kunde jag låna en stråhatt av Kim i nästan rätt färg och modell. I varje fall var det ingen annan än perfektionisten som märkte skillnaden. (Och det är jag som är perfektionisten).

Ett av sommarens projekt har varit att köpa en hatt som är exakt som den i loggan, eller åtminstone så lik som det går. Dessutom ville jag köpa den i Frankrike eftersom jag skriver reseguider därifrån. Vad tycker ni, har jag lyckats skaffa rätt modell?

Jag kan redan avslöja att hatten inte är helt igenom praktisk vid förflyttningar (vind och vattenkänslig) så varje gång vi ska föreläsa ihop kommer jag svära över att jag inte valde en keps istället :-).

På bilden sitter jag vid havet i Antibes med två av mina reseguider (kanske fel böcker till den hatten men man tager vad man haver och jag bär inte runt på hela kollektionen). Vill du läsa mer vad jag haft för mig på franska Rivieran i sommar så kolla in min reseblogg. Jag skrev tidigare i somras att jag skulle ha semester i år och mest bara läsa böcker. Hur det går med läsandet rapporterar jag på Goodreads, lägg gärna till mig där.

Publicerad iTre hattar

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.