Meny Stäng

Om Kristina

Vetenskapskommunikatör, skribent och croissantkonnässör

Kristina Svensson är utbildad biokemist och vetenskapskommunikatör. I tio år jobbade hon med att popularisera naturvetenskap och teknik till ungdomar, ett område hon fortfarande gör inhopp i på ideell basis i Teknikklubben. Vanan att avpassa budskap och verktyg till avsedd målgrupp tog Kristina sedan med sig till AstraZeneca där hon under fem år ansvarade för och utvecklade företagets svenska arbetsgivarvarumärke.

I december 2010 debuterade Kristina med Jakten på den perfekta puben. Med humor och sinne för udda historiska fakta kåserar hon om kulturkrockar och cykelutflykter mellan walesiska pubar. I nästa bokprojekt med titeln Strövtåg runt Antibes är det istället franska Rivieran som är i fokus.

Kristina är också en av initiativtagarna och grundarna till föreningen Egenutgivarna – för oss som ger ut böcker. Hon bor egentligen i Mölndal men är för närvarande på flykt undan ett ljudligt och närgånget bygge. Sågs senast i Antibes mumsande på en nybakad baguette.

Vem är din favoritförfattare?

– En författare som jag läst med behållning i olika åldrar är Jane Austen. Jag läser gärna om Persuasion och Pride and Predjudice med ojämna mellanrum. Jag är också svag för underhållande historiska romaner och engelska deckare. En favorit är Patrick O’Briens Aubrey/Maturin-serie. En engelsk sjökapten och hans katalanska kirurg/spion/fiolkompis seglar runt de sju världshaven under Napoleonkrigen.

Är du sportig?

– Jämfört med Joanna är jag den sportiga av oss :-). Förr tränade jag mycket och åkte Vasaloppet varje år. Sedan drog jag av ett ledband… Men jag drömmer fortfarande om att komma tillbaka. Tills vidare har jag i ett par år hållt i funktionärsarrangemanget för Sveriges största Vasaloppsklubb IK Stern och fotograferar alla klubbens åkare.

Vad är det bästa du vet?

– Just idag skulle jag svara en krispig höstdag på fjället ihop med kameran, min bror och brorsdotter. För brorsdottern är alltid på bra humör och min bror lagar så bra mat på fjället.
En annan dag skulle jag svara att sitta framför datorn utan tidspress och bara skriva.
En tredje dag att sitta i fönstret på ett café, dingla med benen och dricka en god cappucino ihop med någon trevlig vän.

Vill ni veta mer hälsa på hos Kristina Svensson. Eller se vad hennes alter ego Chefstomaten har för sig på tomatsallad.

Publicerad iBlandade författartips

Mer läsning

2 kommentarer

  1. Pingback: Förverkliga din bokdröm har kommit - egenutgivarna

  2. Pingback: Tillfälligheter som öppnade nya möjligheter | Cecilia Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.