Meny Stäng

Samarbetstips: doodla mötestider

”Jag kan alla kvällar utom onsdagar.”
”Jag kan inte på tisdag för då är det föräldrarmöte.”
”Jag är bortrest hela veckan.”
Någon som känner igen sig? Ibland kan den punkt på möten som tar längst tid vara att boka nästa möte. Men det behöver inte vara så omständligt. Idag finns det verktyg där alla klickar i när de kan och så berättar programmet vilken tid som passar flest.
En sådan tjänst är Doodle. Den sparar mycket tid. En person går in och skapar en omröstning och lägger upp förslag på tider. Sedan skickar denna person ut inbjudningar till alla deltagare att gå in och rösta. De kan skapa ett eget konto eller logga in med några vanliga inloggningar (Google och Facebook). De kryssar i vilka tider de kan. När alla har lagt sina röster kan administratören gå in och se vilka alternativ som fått flest röster.

Utdrag ur samarbetsboken

Ovanstående är ett av min kortare bidrag till 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär – boken med allehanda tips för att underlätta samarbeten.

Jag gillar verkligen när ny teknik kan underlätta i vardagen och Doodle hör till dessa verktyg jag använder ofta. Det är så skönt att slippa sitta en kvart på varje möte för att hitta tider till nästa möte. Det finns alltid någon i rummet som ska ta tillfället i akt att beskriva hur märkvärdiga de är genom att i detalj redogöra varför de är upptagna. Den uppräkningen slipper alla andra att lyssna på när man doodlar mötestider.

På bilden signerar vi (jag, Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson) boken dagen före Bokmässan 2018. Jag tror att det finns några exemplar kvar av de signerade exemplaren. Jag har i varje fall fem ex liggande hemma i Göteborg (men vet ej när jag kan skicka dem).

Bokmässan är en anledning till att det blir ett kortare inlägg denna helg. Efter förra veckans urladdning med inte mindre än fyra blogginlägg behöver jag lägga tiden på annat. Dessutom har jag varit i Stockholm och hållit kommunikationsworkshop denna vecka och är på väg till Umeå för Medicinteknikdagarna.

Jag hoppas återkomma med något längre nästa söndag, tills dess kanske jag kan fresta med andra texter på temat samarbete?

Sajten har blivit säkrare

En sak som hänt i veckan är att Förverkliga din bokdröm har bytt adress. Det har tillkommit ett litet s i adressen, http har blivit https. Det betyder att sajten anses säkrare. Kanske påverkar det Google så att sajten rankas högre i sökresultat, om det är någon som letar efter tips för affärsdelen av att vara författare. Det finns så många andra sajter som handlar om renodlade skrivtips att jag håller mig till det praktiska delarna av författarskapet.

Jag har också installerat ett nytt prenumerationsplugin eftersom det jag har på sajten just nu slutade att utvecklas 2012. Jag har sett att väldigt många som försöker prenumerera på nya inlägg fastnar och det är ju synd. Jag återkommer med rapport om hur det fungerar. Funkar det bra så byter jag (från Feedburner till Icegram) och då kommer jag hitta något sätt att meddela alla existerande och presumtiva prenumeranter om detta.

Publicerad iTre hattar

Mer läsning

2 kommentarer

  1. Webbtanten

    Bra att du bytt till https protokollet! Det är säkrare för oss som besöker din sajt. Och Google gillar det, framför allt kommer du inte bli straffad av Google för att du har en osäker sajt. Hoppas nya pluggen funkar för dig och att du kan slänga ut feedburner sen :D

    • Kristina Svensson

      Stort tack Webbtanten! Det där med ”https” har legat över mig länge, men alltid hamnat ”ska ta tag i sen”. Väldigt glad att jag tog tag i det. Stort tack också för tipset om det nya plugin:et. Hoppas att jag ska få det att fungera för det är verkligen hög tid att pensionera Feedburner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.