Meny Stäng

Sofi Poulsen använder sin fantasi – och vill inspirera barn att använda sin

Sofi Poulsen är en fantasyförfattare från Växjö som brinner för att barn ska använda sin fantasi. Hon debuterade med en serie barnböcker som rör sig runt det Lila Slottet. Sofi är också en läsare av handböcker från Tre hattar. 

Vad fick dig till att börja skriva böcker?

Ända sedan jag lärde mig skriva har det trillat ut berättelser ur mig. Jag började läsa själv som femåring och böckerna och det skrivna ordet blev mitt sätt att krypa in i en annan värld. Men det skulle dröja fram till 2015 innan min första bok kom. Så lång tid tog det för mig att förstå att det jag skrev var något som någon annan skulle vilja läsa.

Varifrån får du din inspiration?

Jag hämtar inspirationen från mig själv, upplevda saker men även från min omgivning. Mina barnböcker är händelser som har hänt mig. Sedan blev böckerna tillskruvade men det är så författare jobbar.

Dina bästa råd till människor med författardrömmar

Skriv lite varje dag, räkna inte ord och strunta i stavningen. Skriv för dig själv, för att det är kul eller för att du måste. Skriv precis som du känner orden komma. Tänk inte och stanna inte upp och fundera på detaljerna. Då hämmar du dig själv och ditt flow. Fastnar du för att du inte kan komma på ett namn, döp personen/saken till A så länge och när berättelsen väl är färdig och ska redigeras då kan du börja tänka på stavning, rätt ordföljd, namn och allt annat som behöver redigeras. Om du stannar upp och hakar upp dig på detaljer kommer du inte få din bok färdig. Våga lita på din magkänsla. Det som känns rätt för dig, är säkert rätt.

Vem ska läsa handböckerna från Tre hattar?

Jag har läst handboken 10 tips för att leva på sin kreativitet. Den innehåller mycket matnyttigt som jag behövde påminnas om men även en del saker jag inte tänkt på tidigare. Och jag har varit förläggare och författare i två år. Så jag skulle säga att boken är för alla som bestämt sig för att ge ut en bok på eget förlag och vill att den ska sälja och alla de som någon gång har gett ut en bok på eget förlag. Det är en bra bok att ha och att återkomma till inför varje ny bok man tänker ge ut.

Stort tack Sofi för att du delar med dig av detta, lycka till på Bokmässan! 

Publicerad iFörfattare berättar

Mer läsning

1 kommentar

  1. Pingback: Bokmässa och skrivtips | Sofi Poulsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.