Meny Stäng

Missa inga författartips

Under våren växlar jag från söndagsinlägg till att publicera glesare, men förhoppningsvis ännu bättre och matnyttigare texter här på dinbokdrom.se. Denna ändring nämnde jag i slutet av ett lång text nyligen. För att vara säker på att alla läsare vet om att blogginläggen blir mer oregelbundna, skriver jag en extra rad om detta och kryddar med ett finfint erbjudande.

Få alla nya texter rakt i din inkorg

Det finfina erbjudandet är att du kan få alla nya texter rakt in i din inkorg. Det är verkligen ett bra erbjudande. Du slipper hålla ordning på när jag skriver något nytt. Dessutom ligger texterna i din inkorg så du kan backa tillbaka och läsa dem flera gånger. När jag skriver serier blir det nästan som ett abonnemang på en gratis e-bok.

Loading

Jag har erbjudit möjligheten att prenumerera på nya inlägg länge, men i höstas bytte jag från ett system till ett annat. Jag bytte från Feedburner, där adresserna lagras externt, till ett plugin som gör att adresserna lagras på den här webbsajten. Huvudorsaken är att det förstnämnda börjar bli ett riktigt gammalt system. Det känns tryggare för både mig och för er att uppdatera.

Byte för dig som är trogen prenumerant

För en tid sedan loggade jag in på respektive ställe och såg då att det fortfarande är fler prenumeranter via Feedburner än via sajten. Jag skulle kunna flytta adresserna manuellt, men är osäker på om det är förenligt med GDPR. Därför vill jag be dig om en tjänst om du får detta via Feedburner. Byt gärna prenumeration så jag kan stänga ner Feedburner utan att känna att jag kastar läsare på soptippen.

Det är lätt att avprenumerera på det gamla systemet och prenumerera på det nya istället. I varje mejl ligger en unsubscribe-länk längst ner. Och så prenumererar du via formuläret här istället.

(Undrar du vilket system du ligger på? Om det står något på engelska i botten så är det Feedburner, om allt är på svenska är du på rätt system).

Prenumeration görs i två steg för er skull

När jag loggade in och kollade hur många prenumeranter sajten har upptäckte jag något som gjorde mig lite ledsen. Nya blogginlägg levereras till en ganska begränsad skara. Men det var mångdubbelt fler personer som anmält intresse, men som ej bekräftat sina adresser. Det vill säga det är många människor som visat intresse för att prenumerera, men som ej blivit prenumeranter.

Det kan vara tekniska fel eller att de missat att prenumerationen sker i två steg. I både det nya och det gamla systemet så skickas det ut ett kontrollmejl efter att man anmält sin e-postadress. Det är för att ingen ska kunna lägga till prenumeranter mot deras vilja. I dessa mejl finns en länk som man måste klicka på, annars händer inget mer.

Majoriteten hade antingen ändrat sig, inte fått mejlet eller ej fått länken att fungera. Det gör mig ledsen att jag inte upptäckt detta tidigare. Om du är en av dessa personer, testa gärna igen eller kontakta mig. Jag kan manuellt ändra er status från ”obekräftad” till ”prenumerant”, men jag vill inte göra det utan att ni har sagt till.

Vitlista min e-postadress

Den troligaste orsaken är att så få har bekräftat sin prenumeration är att bekräftelsemejlet hamnat i skräpkorgen. Där hamnar av någon anledning gärna själva utskicken också.

Utskicken skickas från en e-postadress som du kan gissa dig till från den här: kristina [at] dinbokdrom [punkt] se.

I ditt e-postprogram finns troligen någon funktion för att ange den adressen som en kontakt, att den är betrodd eller vitlistad. Om du lägger till den där så ökar sannolikheten att du får mejlen. Dessutom kan ju skriva en rad till mig om du vill.

Titta gärna in för bilderna och min skull

Jag är väldigt entusiastisk över att kunna erbjuda prenumeration på nya inlägg. Jag tycker själv att det är en toppenservice. Dessutom slipper jag skriva nyhetsbrev. Jag är mer kompis med att skriva blogginlägg i WordPress än nyhetsbrev i Mailchimp.

Det finns ett aber för mig och det är att jag inte ser hur många som öppnar och läser inläggen. Hade jag skickat texterna via Mailchimp hade jag kunnat se detta. Ni som läser syns heller inte som statistik i Google Analytics vilket gör att jag kan misstolka intresset för mina texter och tro att det är lägre än vad det egentligen är.

Därför gör det inget om du klickar dig in hit och läser inläggen här. Jag kan inte se vem som läst, men jag kan se att någon läst. Dessutom får du då se bilderna, vilket ibland kan vara en rejäl bonus.

Publicerad iNyheter

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.