Meny Stäng

Trassel med prenumerationen på nya artiklar

Idag känner jag för att rada upp en lång rad med svärord! Det plugin som ska skicka ut alla nya inlägg till prenumeranter har havererat. Blir så matt och trött och less och sur. Det här trasslet kommer dessutom vid sämsta möjliga tidpunkt.

Precis bytt bort ett ålderdomligt system

Ni som följer den här bloggen har säkert läst hur glad jag blev när jag hittade plugin:t Email subscribers and newsletter i höstas. Jag införde det på flera webbsajter och rekommenderade det varmt.

Förra veckans post dedikerade jag till att berätta fördelarna med att prenumerera. Jag sponsrade också detta inlägg på Facebook för att säkert nå ut.

Jag började ana ugglor i mossen när jag fick mejl från en trogen läsare som följt min uppmaning att lämna gamla Feedburner och flytta sin prenumeration till det nya systemet istället. Han berättade att det ej fungerade.

Ny version av plugin blev ännu sämre

Jag hade installerat samma plugin på jobbet och även där fick jag mejl att utskicken inte fungerade som det ska.

Plugin:et har precis släppts i en ny version. Jag installerade det. Det blev om möjligt ännu sämre. En massa adresser försvann! Det är ju mardrömmen. Här är det människor som faktiskt vill prenumerera. Och så blir deras adresser uppätna. (Och nej jag gjorde ingen backup innan).

Just när jag skulle fokusera på annat

För min del var detta sämsta möjliga tajming. Jag har extremt mycket att göra just nu i andra delar av min verksamhet. För att inte gå sönder av alla måsten bestämde jag mig för att sluta skriva inlägg varje söndag här. En grej mindre att ha hängande över mig.

När jag byter från regelbundna till mindre frekventa inlägg var de där utskicken viktiga för mig. På så sätt skulle jag kunna hålla en hög service till trogna läsare samt veta att texterna når läsarna, oavsett när jag skriver dem.

Ska byta till annan teknik senare i vår

Sådär, nu har jag gnällt en stund. Det finns andra tekniska lösningar. Exempelvis Mailchimp. Men det tar ett par timmar att få ordning på och jag har inte tid med det just nu. Så därför får jag bara hålla tummarna för att ni tittar in här under våren med eller utan påminnelser.

Jag kan locka med att följande tre artiklar ligger färdigskrivna i väntan på att publiceras. Kanske blir lagom att pytsa ut dem varannan söndag?

PS! Har du förslag på plugin som fungerar, skriv gärna en rad!

Publicerad iBlandade författartips

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.