Meny Stäng

Ny resurssida för författare skapad

Dinbokdrom.se har fått en ny resurssida för att göra det lättare för nya besökare. Sidan syns i menyn som börja här! Tanken är att den ska göra det lättare för nya mobilbesökare att hitta relevant information på sajten. För läsare som besöker sajten via dator finns det taggar och lite annat smått och gott.

Inspiration från två håll

Idén till ”börja här” kommer från två håll. Det ena är att The Creative Penn har en sådan rubrik i sin meny. Den andra är att jag har en liknande sammanställning av artiklar på min reseblogg och den är en riktig besöksmagnet från Google. Jag skulle vilja att dinbokdrom.se får lite fler besök från Mr sökmotor. Idag kommer nästan alla läsare via delningar av artiklar i olika Facebook-grupper för författare.

En del av mina nypublicerade texter är nyheter med en kort livslängd, medan andra är genomarbetade artiklar som är relevanta under längre tid. Med tanke på att det hela tiden tillkommer nya förhoppningsfulla författare är det fint om de har chansen att läsa mina tips tycker jag. Av döma av frågorna i nämna författargrupper så återkommer samma frågor om och om igen. Det är dumt om folk upprepar misstag som andra redan gjort, för att de inte hittade informationen.

Om den här sajten får fler besökare så kan den dessutom fungera bättre som håv för att locka människor att köpa mina handböcker. Vilket vore trevligt tycker jag då jag lagt ner mycket arbete på att skriva dem.

”Fel” kategorier på sajten

Varje gång jag ägnar mig åt att fixa med sajten så upptäcker jag att jag borde lagt upp den på annat sätt. Exempelvis hade det varit fiffigt med andra kategorier. Men det beror på att den här sajten började som ett komplement till boken Förverkliga din bokdröm som jag skrev ihop med Joanna Björkqvist för ett antal år sedan.

Sedan användes sajten ett tag för att publicera uppdateringar om vad som hänt de författare som var med i boken. Det är något jag och Joanna tycker är riktigt intressant men av besöksstatistiken att döma är vi ganska unika. Nu envisas jag ändå med att publicera dessa för man ska inte underskatta eget intresse som drivkraft. Dessutom tänker jag att i det långa loppet blir detta ett dokument över ett antal alldeles vanliga författarkarriärer.

Sedan några år är det enbart jag, Kristina, som skriver här och jag använder sajten som allmän författartips-sajt. Det betyder att jag idag publicerar texter här som jag tidigare skulle lagt hos mig själv eller en gång i tiden hos föreningen Egenutgivarna. Det hade kanske varit bättre att skapa en ny sajt med ett annat namn men jag var lite bekväm av mig.

Storstädning av sajten

Jag har länge känt ett behov av att byta kategorier på sajten men har dragit mig från jobbet. Istället har jag skrivit serier i olika ämnen och använt en viss tagg som jag hänvisat till. Fördelen med att hänvisa till en viss tagg (eller kategori) är att jag inte själv behöver gå in och uppdatera en lista med en ny länk varje gång jag publicerat. Istället räcker det att folk får en lista eller meny med ämnena på sajten.

För att få ordning på den nya resurssidan så arkiverade jag ett antal kategorier som aldrig användes och skapade istället ett gäng nya som passade för de rubriker jag ville ha. Sedan satt jag och bytte kategori på alla inlägg som publicerats de senaste två åren. (Om det låter som en aptråkig syssla är svaret att det var det).

Vad tycks om den nya sidan? Blev den bra? Saknar du något jag borde lägga till? Är sidan  något du kommer rekommendera aspirerande författare att besöka?

En av bilderna i inlägget är från omslaget till Förverkliga din bokdröm och är en av de första bilderna på sajten. Det har hänt en del sedan dess. 

Publicerad iNyheter

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.