Meny Stäng

Söndagsintervjuer under 2015

stapel-8394I tre månader har söndagsintervjun rullat här på dinbokdrom.se. Varje söndag morgon har en ny intervju publicerats, antingen med någon av författarna som medverkade i Förverkliga din bokdröm eller med någon läsare som berättat hur boken påverkat deras bokutgivning. Nu tänkte jag ta en liten paus med intervjuerna. Kanske dyker det upp någon till under året om jag hör talas om någon historia jag bara måste berätta. Mitt mål är att dra igång en ny omgång igen vid årsskiftet. Jag tar gärna emot önskemål på personer att intervjua.

I årets uppföljning fick vi bland annat

Inspiration från Vetlandaförfattaren Maria Bielke von Sydow som via ett antal strategiska samarbeten når ut med sina böcker på nya sätt.

Höra hur Susan Casserfeldt med hjälp av Förverkliga din bokdröm och sina läsare nått topplistorna med sin Höga Kusten-deckare.

Glädjas åt att Samuel Karlsson fått förlagskontrakt för sin deckarserie som delvis tidigare varit egenutgiven.

Läsa hur fantasyförfattaren Lisa Rodebrand ledsnade på att det var mest de stora förlagen som syntes på Bok & Bibliotek i Göteborg och därför startade en bokmässa på Öland.

Tips från Eva Holmquist om att ta alla chanser att vara med i exempelvis novellantologier för man vet aldrig vad som leder till något annat.

Att Petra Jankov Pichas flaskmatningsbok nu har getts ut i ny utgåva av förlaget som en gång ratade boken.

En statusrapport från reservofficeren Kaj Karlssons utlandsäventyr. Han kommer att ge ut debutboken i Tyskland på eget förlag.

Hur frilansjournalisten Joanna Björkqvist valde att byta genre och skriva en reportagebok om känslorna hos anhöriga till personer som begår självmord.

Seglaren Ann-Kristin Agesund berätta om utmaningarna att göra om sin roman till filmmanus.

Hur civilingenjören Stellan Tengroths miljöengagemang driver honom vidare trots att varje bokprojekt tar längre tid än han trott.

Vikten av bra samarbetspartners – temat för förläggaren och författaren Annika Bengtssons uppdatering.

Värmländskan Karina Johansson bjöd på en inspirerande inblick i skrivarvardagen när hon berättade om hur hon tvingades byta mördare.

Kristina Svensson berättade att ett förlag upptäckte hennes reseblogg från franska Rivieran och bad henne skriva en reseguide.

Till sist berättade Eva Jarlsdotter att när hon först läste Förverkliga din bokdröm bestämde hon sig för att ta hjälp med en del delar.

Tack för att du följt serien med söndagsintervjuer under januari till mars. Titta gärna in igen för månadens tips. Säkraste sättet att inte missa någon artikel är att prenumerera på nyhetsflödet. Välkommen åter! 

Publicerad iBlandade författartips

Mer läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.