Meny Stäng

Vad vill du läsa 2019?

Det är dags att önska god jul och tacka för i år. På den här sajten har jag bjudit på tips till författare sedan 2012. Vissa år har det varit långt mellan inläggen men de senaste två åren har jag varit flitig. Det här är artikel nummer 48 av 49 i år. Förra året skrev jag 46. Det betyder att jag under de senaste två åren har dubblerat antal artiklar på den här sajten.

Detta ger avtryck i besöksstatistiken. Ni är 50 % fler i år, än förra året och jämfört med 2016 har antalet läsare dubblerats. Det är roligt, det är mer inspirerande att lägga ner tid på den här sajten om texterna läses och kommer till nytta. Dessutom är detta för närvarande en viktig väg för att sprida mina handböcker. (Obs! Det betyder inte att det är det bästa sättet för dig att sprida dina böcker på, gör som jag föreslår i mina böcker istället för att göra som jag gör).

Klassiker är mest lästa 2018

Förra årets lista över de mest lästa inläggen dominerades av nyskrivna inlägg som var utdrag ur, eller ingår som bakgrundskunskap i två då kommande böcker. Det vill säga de två gula böckerna som kom ut under 2018. Det kändes verkligen peppande att läsa den listan och mycket lovande inför utgivningen av de nya böckerna.

Årets lista ger inte alls lika tydliga vinkar om populära ämnen. Så här ser den ut.

  1. Sidan Börja här: Förverkliga din författardröm 
  2. Misstag: skicka in spontanmanus till förlag och bli upprörd om de ej svarar inom en vecka
  3. Publit är utmärkt för bokutgivning (i dessa fall)
  4. Tips för att välja rätt (hybrid)förlag
  5. Sidan handböcker för alla författare
  6. Det går ej att backa in i framtiden, varför försöker upphovsrättsbranschen?
  7. Är det värt att betala för att bli intervjuad?

Nummer ett, sex och sju tillhör årets skörd medan de övriga är äldre texter. Det är inte förvånande att ettan toppar då den är skriven för att dra läsare från Google. Dessutom har jag delat den ganska många gånger och även annonserat den en del.

De andra två nykomlingarna, nummer sex och sju är mina åsikter i kontroversiella ämnen. Det är ingen förvåning att de orsakade en topp i läsarstatistiken den dag som de publicerades.

Förra året var det stort överlapp mellan topplistan och kommande böcker. I år så är tvåan ett utdrag ur boken 10 misstag författare gör och fyran ett tidigt utkast till ett avsnitt ur Författarboken.

Trean var med även på förra årets topplista och uppenbart en text som får läsare från Google. Jag har redan tidigare skrivit att att i år får jag fler läsare från Google än tidigare år då läsarna nästan enbart kom från mina delningar av nya inlägg i sociala medier. Jag skulle så klart kunnat få ännu fler läsare från Google om jag anpassade det jag skrev. Men jag brukar låta lusten styra istället.

Mest uppskattade inläggen

Om jag struntar i vilka texter som blivit mest lästa under året enligt Google Analytics så finns det en annan lista. De texter som jag upplever varit mest uppskattade eller lett till mest aktiviteter. Den listan ser ut så här.

Vad kommer jag fram till av detta? Jo, det som jag får mest reaktioner på är de ämnen jag skriver med äkta engagemang. Eftersom jag försöker att hålla i frekvensen med ett inlägg varje söndag blir det också en del utfyllnadsinlägg. Det är frågan om det är värt att lägga ner tiden på dem eller om jag ska avvakta tills jag verkligen har något att säga. Å andra sidan så har en del av dessa skrivits för att jag tvingat mig själv att skriva ett inlägg för att söndagen närmar sig. Vad säger du om att jag minskar ner på frekvensen nästa år och skriver färre inlägg?

Skriv gärna en rad om vad du vill läsa och hur ofta. Och glöm inte att bästa sättet att inte missa några inlägg är att prenumerera.

God jul!

Publicerad iBlandade författartips

Mer läsning

1 kommentar

  1. Pingback: Reflektioner: Mitt år i och utanför sociala medier 2018 | Kristina Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.